UNESCO Türkiye Millî Komisyonu
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Komite Etkinlikleri

Türk Macar Geleneksel Mutfak Etkileşimi Projesi

Millî Komisyonlar arasında işbirliğinin artırılması ve Güney Doğu Avrupa’da ortak miras ve kültürlerarası diyalogun teşviki amaçlarıyla düzenlenen etkileşim projesi 2016 yılında tamamlanmıştır. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu ve UNESCO Macaristan Millî Komisyonu işbirliğinde gerçekleştirilen proje için 17-23 Nisan 2016 tarihleri arasında Türkiye’nin ve 9-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında Macaristan’ın çeşitli bölge ve şehirlerinde ülke uzmanlarının katılımıyla alan çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Alan çalışmalarına Macaristan’dan halk bilimi ve somut olmayan kültürel miras uzmanları olarak Mihaly Hoppal, Julia Bartha, Janos Sipos, Edit Batho, Andrea Ban, David Somfai Kara, Eva Deak katılmıştır. Türkiye’den ise halkbilimi ve somut olmayan kültürel miras uzmanları olarak Doç. Dr. Evrim ÖLÇER ÖZÜNEL, Yrd. Doç. Dr. Dilek TÜRKYILMAZ, Doç. Dr. Adem KOÇ, Dr. Selcan GÜRÇAYIR TEKE, Dr. Ezgi METİN BASAT, Tuna YILDIZ ve Zeynep Safiye BAKİ NALCIOĞLU katılmıştır. Alan araştırma süresinde Türkiye’de 35, Macaristan’da 25 olmak üzere toplam 60 kişiyle görüşülmüştür. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bildirilerin derlenmesiyle “Tatların Benzer Dünyası: Türk-Macar Ortak Yemek Kültürü” başlıklı yayın UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından basılmıştır.