UNESCO Türkiye Millî Komisyonu
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Komite Etkinlikleri

Üçüncü BMDTÖ UNESCO Dünya Turizm ve Kültür Konferansı

2-4 Aralık 2018 tarihlerinde İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı ev sahipliğinde “Herkesin Yararına” (For the Benefit of All) temasıyla BMDTÖ/UNESCO Dünya Turizm ve Kültür Konferansı gerçekleştirilmiştir.

Konferansa, UTMK ve Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Asghar Mounesan başta olmak üzere yirmi beş ülkenin Kültür, Turizm ve Ekonomi Bakan ve Yardımcıları, Büyükelçiler ile akademisyenler, dünya turizm ve kültür endüstrileri paydaşları katılım sağlamıştır.

Sayın OĞUZ, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi’nin sürdürülebilir turizm ile ilişkisini değerlendiren bir konuşma gerçekleştirmiştir.

Konferans, 5 Aralık 2018 tarihinde Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı Manuel BUTLER tarafından Dördüncü Dünya Turizm ve Kültür Konferansının Kyoto'da yapılacağı bilgi paylaşımından sonra “Turizm ve Kültür Üzerine İstanbul Deklarasyonu”nun ilanıyla son bulmuştur.