UNESCO Türkiye Millî Komisyonu
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Komite Etkinlikleri

29 Aralık 2020 tarihinde, çevrim içi ortamda, “Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nin Güncel Durumu” İstişare Toplantısı Kırkpınar Yağlı Güreş Festivalinin UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesine Kaydının 10. Yılı vesilesiyle ve UTMK, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valiliği, Dünya Etnospor Konfederasyonu, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi, UNESCO Akreditasyonlu Somut Olmayan Kültürel Miras Derneği ve AHBV Üniversitesi Örgün ve Yaygın Eğitimde Somut Olmayan Kültürel Miras UNESCO Kürsüsü iş birliğiyle gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda, UNESCO süreçlerinin geleneğin korunmasına, yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik katkısı tartışılmış,  Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nin listeye girişinin Sözleşmenin görünürlüğüne olan etkisinin değerlendirilmiştir. Bu toplantıyla geleceğe dönük eylem planlarının oluşturulmasına katkı sağlamak amaçlanmıştır.

Toplantı, Edirne Valisi Sayın Ekrem CANALP, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Sayın N. Bilal ERDOĞAN, Edirne Belediye Başkanı Sayın Recep GÜRKAN, Trakya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Vildan SATIK ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ’un açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Toplantıya UTMK Üyeleri, akademisyenler, uzmanlar, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörden temsilciler katılmıştır.