UNESCO Türkiye Millî Komisyonu
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Komite Etkinlikleri

29 Haziran - 3 Temmuz 2020 tarihleri arasında, çevrim içi ortamda, UTMK ve UNESCO akreditasyonlu Somut Olmayan Kültürel Miras Derneği iş birliğinde, AHBVÜ Örgün ve Yaygın Eğitimde Somut Olmayan Kültürel Miras UNESCO Kürsüsünün akademik danışmanlığında “Geleceğe Somut Olmayan Kültürel Miras Penceresinden Bakmak” temalı UNESCO SOKÜM Sanal Yaz Okulu gerçekleştirilmiştir.

Uzmanlar, akademisyenler ve ilgili müze temsilcilerinin katkıları ve yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen yaz okulunda uluslararası alanda uygulanmakta olan SOKÜM koruma ve yaşatma politikaları, örnek çalışmalar, projeler ve envanter kayıt süreçleri hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuştur.

UNESCO SOKÜM Sanal Yaz Okulu, Dr. Armağan COŞKUN ELÇİ’nin kısa konserinin ardından UTMK ve Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ’un açılış konuşmasıyla başlamıştır. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi Sekreteri Tim CURTIS yaz okuluna COVID-19 salgını sürecinde somut olmayan kültürel mirasın aktarılmasını ve korunmasını vurgulayan video mesajıyla katılmıştır. 161 akademisyen, 73 doktora ve 79 yüksek lisans öğrencisinin katıldığı etkinlik, sertifika ve katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona ermiştir.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi Sekreteri Tim CURTIS’in SOKÜM Sanal Yaz Okulu’na yönelik video mesajına https://www.youtube.com/watch?v=FLSUl2TWQMw adresinden ulaşabilirsiniz.

Toplantı programına https://www.unesco.org.tr/Content_Files/Content/Anasayfa/ssyo.pdf  adresinden ulaşabilirsiniz.