UNESCO Türkiye Millî Komisyonu
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Komite Etkinlikleri

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından Sakarya, Geyve ve Taraklı Bölgesinde Bulunan Han ve Kervansaraylara İlişkin İstişare Toplantısı 09 Şubat 2022 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilmiştir. Toplantıda; bölge sınırları içerisinde bulunan han ve kervansaraylara yönelik bilgi paylaşımının yapılması ve UNESCO İpek Yolu adaylık stratejilerine ilişkin bilgi verilmesi amaçlanmıştır.

Sakarya, Geyve ve Taraklı Bölgesinde Bulunan Han ve Kervansaraylara İlişkin İstişare Toplantısı, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ’un ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu 28. Dönem Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Mustafa İSEN’in açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Toplantı yerel yönetim temsilcilerinin bölgede bulunan han ve kervansaraylar hakkında bilgi paylaşımıyla devam etmiştir. UTMK Somut Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkan Vekili Doç. Dr. Zeynep AKTÜRE tarafından gerçekleştirilen “UNESCO İpek Yolu Adaylık Stratejileri” başlıklı sunum ile katılımcılara UNESCO çalışmaları ve ideallerine ilişkin bilgi paylaşımında bulunulmuştur. Genel değerlendirmenin ardından toplantı sonlandırılmıştır.  

Toplantı Geyve Belediye Başkanı Murat KAYA; Sakarya Büyükşehir Belediyesini temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan BEŞEL ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Resül NARİN; Sakarya Valiliğini temsilen Sakarya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Erkan ATAK; Taraklı Belediyesini temsilen İmar Şehircilik ve Kültür Müdürü Şahin AKI; Geyve Kaymakamlığını temsilen Özel Kalem Yunus SOLAK; Taraklı Kaymakamlığını temsilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan KORKMAZ; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünü temsilen Daire Başkanı Gökhan BOZKURTLAR, Bakanlık Uzmanları Dr. Şule KILIÇ YILDIZ ve Dr. Zeynep TUNA YÜNCÜ; Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünü temsilen Uzman Ayşegül KÖKLÜ; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünü temsilen Onur KAMİLOĞLU ve Eda KARACA; UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ, UTMK 28. Dönem Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Mustafa İSEN, UTMK Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat ÇAĞLAYAN, UTMK Somut Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkan Vekili Doç. Dr. Zeynep AKTÜRE, UTMK Sektör Uzmanı Cansu TÜRK ve Doktora Bursiyeri Azize ÖKTEN’in katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.
Toplantının sonuçlarını içeren rapor paydaşlar ve kamuoyu ile bilahare paylaşılacaktır.