UNESCO Türkiye Millî Komisyonu
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Komite Etkinlikleri

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından 23 Aralık 2021 tarihinde Uluslararası Göçmenler Günü vesilesiyle “Göç ve Kültürel Dönüşüm” başlıklı sempozyum gerçekleştirildi. UTMK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Akif KİREÇCİ’nin açılış konuşmasını gerçekleştirdiği sempozyumda göçün toplumlar arasında neden olduğu kültürel dönüşümler ele alınmıştır.

UTMK Sosyal Dönüşüm Yönetimi ve Göç İhtisas Komitesi Üyesi Prof. Dr. Fırat PURTAŞ’ın modere ettiği panelde Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf ADIGÜZEL, Mardin Artuklu Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sıtkı KARADENİZ, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Dr. Öğr. Üyesi Ali Zafer SAĞIROĞLU, Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan GÜLERCE ve İstanbul Medipol Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Arda AKÇİÇEK yer almıştır.

        Katılımcıların sorularının panelistler tarafından yanıtlanması ve Sayın KİREÇCİ’nin değerlendirmeyle birlikte sempozyum sona erdi.


first img