UNESCO Türkiye Millî Komisyonu
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Komite Etkinlikleri

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından “Mesir Macunu Festivali”nin UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesine Kaydının 10. Yılı vesilesiyle, “Mesir Macunu Festivali”nin Güncel Durumu İstişare Toplantısı 26 Nisan 2022 tarihinde çevrim içi olarak UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, UNESCO Akreditasyonlu Somut Olmayan Kültürel Miras Derneği ve AHBV Üniversitesi Örgün ve Yaygın Eğitimde Somut Olmayan Kültürel Miras UNESCO Kürsüsü iş birliğiyle gerçekleştirilmiştir.

Toplantı Manisa Valisi Sayın Yaşar KARADENİZ, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet PALABIYIK, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet ATAÇ, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Serkan Emir ERKMEN ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ’un açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Toplantıya UTMK Üyeleri, akademisyenler, uzmanlar, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katılmıştır.

Toplantının öğleden önceki oturumunda; “Mesir Macunu Festivali” hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Ahmet TAN ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Erman ARAL tarafından iki ayrı sunum gerçekleştirilmiştir. Toplantının öğleden sonraki oturumunda ise; açık uçlu tartışma gerçekleştirilmiş ve toplantı son bulmuştur.

 


first img first img first img first img first img first img first img first img