UNESCO Türkiye Millî Komisyonu
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Yayınlarımız

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu 2020 - 2021 Faaliyet Raporları adlı bu yayınımız, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu (UTMK) olarak 2020 - 2021 yıllarında, Yönetmeliğimiz tarafından kuruluş amaç ve görevlerimizi belirleyen 6. ve 7. maddelere uygun olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin Genel Kurulunbilgisine sunulması amacıyla hazırlanmıştır.

UNESCO’nun en köklü Millî Komisyonlarından biri olan ve 2024 yılında 75. Kuruluş Yılını kutlayacak olan UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, 1945 tarihli UNESCO (Kuruluş) Sözleşmesinin 7. maddesi gereğince kurulmuştur ve UNESCO’nun ülkemizdeki temsilcisi konumundadır. Millî Komisyon olarak temel misyonumuz, UNESCO Genel Konferansı, Yürütme Kurulu, Sözleşmelerin Genel Kurulları veya Hükûmetler Arası Komiteleri tarafından alınan kararlar; Sözleşme, Tavsiye Kararı veya Bildiri adıyla UNESCO bünyesinde üretilmiş metinler; Genel Direktörlük, UNESCO Büroları, Merkezleri, Millî Komisyonları ve bunlara bağlı uzman toplantıları gibi UNESCO mekanizmalarında ele alınan konular çerçevesinde; eğitim, bilim, kültür ve bilgi ve iletişim temaları altında faaliyetler gerçekleştirmek, bu alanlarda hükûmete, özel kuruluşlara ve sivil topluma UNESCO konularında danışmanlık etmektir.

Kamuoyunca bilindiği üzere, Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organisation-WHO) tarafından 11 Mart 2020 tarihinde COVID-19 hastalığı küresel salgın olarak ilan edilmiştir. İlk olarak Çin’in Vuhan Eyaleti’nde ortaya çıkan ve bütün dünyaya yayılan hastalığın, Türkiye’de ilk vakasının 11 Mart tarihinde görülmesinden sonra, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de salgın tedbirleri uygulanmaya başlanmış, fiziksel olarak yapılamayan toplantılar, konferanslar, etkinlikler ertelenmiş, iptal edilmiş veya çevrim içi ortamda gerçekleştirilmiştir. Küresel salgın döneminde örgün ve yaygın eğitim etkinlikleri önce durdurulmuş, daha sonra çevrim içi ortama taşınmıştır.
 

Yayını İndirmek İçin Tıklayınız