UNESCO Türkiye Millî Komisyonu
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Komite Etkinlikleri

10 Eylül 2021 tarihinde, çevrim içi ortamda, Salgın Döneminde UNESCO Kürsüleri ve Somut Olmayan Kültürel Miras Üzerine Çevrim İçi Danışma Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Toplantı, AHBVÜ Örgün ve Yaygın Eğitimde Somut Olmayan Kültürel Miras UNESCO Kürsüsü ve UTMK Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ ve kürsü üyesi Öğretim Görevlileri Dr. Ahmet Erman ARAL, Doç. Dr. Selcan GÜRÇAYIR TEKE, Dr. Tuna YILDIZ, Dr. Gözde TEKİN, Dr. Zeynep Safiye BAKİ NALCIOĞLU; ANAS Folklor Enstitüsü UNESCO "Ashug Shamshir" Halk Müziği Mirası ve Öykü Anlatma Gelenekleri Kürsüsünü temsilen Prof. Dr. Mukhtar IMANOV ve Fazil GASİMOV (Azerbaycan); Vrije Brussel Üniversitesi UNESCO Kritik Miras Çalışmaları ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Kürsüsünü temsilen Prof. Dr. Marc JACOBS (Belçika); Letonya Kültür Akademisi UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Politikası ve Hukuku Kürsüsünü temsilen Dr. Anita VAIVADE (Letonya); Evora Üniversitesi UNESCO Somut Olmayan Miras ve Geleneksel Teknik Bilgiler: Miras Bağlantısı Kürsüsünü temsilen Prof. Dr. Filipe Themudo BARATA (Portekiz); Franz Liszt Weimar Müzik Üniversitesi UNESCO Kültürlerarası Müzik Çalışmaları Kürsüsünü temsilen Prof. Dr. Tiago de Oliveira PINTO (Almanya); Tartu Üniversitesi UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Uygulamalı Çalışmaları Kürsüsünü temsilen Prof. Dr. Kristin KUUTMA ve Kristi GRÜNBERG; UTMK Sektör Uzmanı Cansu TÜRK ve Doktora Bursiyeri Azize ÖKTEN’in katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

UTMK Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmasının ardından Dr. Ahmet Erman ARAL, UNESCO Kürsüleri kapsamında yürütülmekte olan çalışmalar ve toplantı gündemi hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir. Toplantıya katılan kürsü temsilcileri küresel salgın döneminde UNESCO Kürsüleri ve Somut Olmayan Kültürel Miras üzerine yürütmekte oldukları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunmuşlardır. Düzenlenmekte olan UNESCO Kürsüleri ile istişare toplantılarının etkili olduğu, somut çalışmalar ve iş birlikleri için verimli bir ortam sunduğu değerlendirilmiştir. 2022 yılında düzenlenecek olan bir sonraki toplantının ev sahipliğini Belçika’nın yapmasına karar verilmiştir.  Genel değerlendirme ve soru cevap bölümünün ardından toplantı sona ermiştir.