UNESCO Türkiye Millî Komisyonu
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Komite Etkinlikleri

37. DÜNYA MİRAS KOMİTE TOPLANTISI VE SONRASINDAKİ ADAYLIK SÜRECİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON TOPLANTISI
18 Temmuz 2013
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, ANKARA

16-27 Haziran 2013 tarihlerinde Kamboçya’nın Başkenti Phnom Penh’de gerçekleştirilen 37. Dünya Miras Komite Toplantısı, Türkiye’nin de taraf olduğu UNESCO 1972 Doğal ve Kültürel Mirasın Korunmasına Dair Sözleşme’nin Yürütme organı niteliğindeki Dünya Miras Komitesi’ne adaylığı ve 05-20 Kasım 2013 tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilecek olan 37. UNESCO Genel Konferansı’nın ardından 21 Kasım 2013 tarihinde düzenlenecek olan Komite Seçimleri ve bu seçimlere ülkemizin adaylığı doğrultusunda hazırlık sürecinin değerlendirilmesi amacıyla UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Hizmet Binası’nda 18 Temmuz 2013 tarihinde 21.00-23.00 saatleri arasında ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile birlikte işbirliği ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı temsilen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Sn. Abdullah KOCAPINAR, Genel Müdür Yardımcısı Sn. Zülküf YILMAZ, Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Sn. Gökhan BOZKURTLAR ve Uzman Sn. Şule KILIÇ, Dışişleri Bakanlığı’nı temsilen Kültürel Diplomasi Genel Müdür Yardımcılığı Daire Başkanı Sn. Cem KAHYAOĞLU, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı temsilen Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Şube Müdür Vekili Sn. Levent KESKİN UTMK’yı temsilen UTMK Başkanı Sn. Prof. Dr. Öcal OĞUZ, Temel Bilimler İhtisas Komitesi Üyesi Sn. Prof. Dr. Zeki KAYA, Somut Kültürel Miras İhtisas Komitesi Üyesi Sn. Dr. Gaye ÇULCUOĞLU, UTMK Genel Sekreter Vekili Sn. Sema DİNÇER, UTMK Genel Sekreter Yardımcı Vekili Sn. Şule ÜRÜN, UTMK Sektör Uzmanı Sn. Deniz TORCU katıldı. 

Toplantı gündemi doğrultusunda; ülkemizin 16-27 Haziran 2013 tarihlerinde Kamboçya’nın Başkenti Phnom Penh’de gerçekleştirilen 37. Dünya Miras Komite Toplantısı ve Dünya Miras Komitesi adaylığı değerlendirilerek, adaylık sürecinin etkin ve başarıyla sürdürülmesi için yapılabilecek eylemler istişare edildi. 
Bu bağlamda, Kamboçya toplantısından edinilen tecrübelerden de faydalanarak, Ülkemizi bekleyen Genel Konferans ve Komite Seçimi süreçlerinde etkin ve verimli bir işbirliği oluşturulması için ortak çalışmaların yürütülmesi yönünde fikir birliğine varıldı.